Hvorfor hvalpe

Jazz er opdrættet af kennel Littlethorn i England. Min anden hund Doggie er fra samme kennel. De er begge nogle helt fantastiske hunde, men Jazz har lige det der ekstra.

Der er andre, der har Border Collier fra de samme linier her i Danmark. Doggies helsøster Ruby, har lavet flere kuld, som jeg har haft mulighed for at følge. Andre Littlethorn Border Collier klarer sig rigtig godt i udlandet indenfor agility.

Jazz´ bror Hero har jeg fulgt meget tæt. Han er en succesfuld Freestyle hund.

Jeg elsker disse linier og sundheden er i top.

173

Jeg mener ikke man skal avle bare for at avle, men jeg syntes at Jazz har lige dét som jeg gerne vil have og som jeg elsker. Hendes sundheds-resultater er fine, hun har et skønt temperament og gode arbejdsegenskaber. 

Der er ikke en opdrætter gemt i mig, men jeg mener at Jazz og det der ligger bag hende, har så meget at give Border Collie racen, at det er lige netop dem jeg ønsker mig en hvalp efter. Emmy har kendt disse linier i mange år. Hun ejer Jazz’ bror Hero og hendes tidligere hund,  Robbie (Whenway Decorated Hero) var stamfar til de Littlethorn hunde vi ser i dag. Kuldet vil blive opdrættet i fællesskab mellem Emmy og jeg.

Whenway Decorated Hero, der var med til at starte det hele

Whenway Decorated Hero, der var med til at starte det hele

Da beslutningen om at opdrætte et kuld hvalpe var truffet, gik jagten på den helt rigtige hanhund ind og efter lang tids søgen, tjek af sundhed, temperament, familie, egenskaber og besøg, faldt valget på Tiger. Tiger er en skøn hund, med et helt igennem fantastisk temperament. Han er fuldstændig upåvirket af kaos og uro ude på konkurrencebanerne og derhjemme er han alletiders kærlige hund der hviler i sig selv, indtil han bliver spurgt om der skal laves noget. Lige som Jazz har han en veludviklet ‘tænd/sluk knap’.

Tiger

Tiger

Vi forventer at hvalpene efter Jazz og Tiget vil få et fantastisk temperament, et kæmpe arbejds-drive, og en god sundheds-status. Alle hvalpene vil blive sort/hvide.

Kuldet vil blive opdrættet under Emmys kennelmærke Hazyland. Dette betyder rent praktisk at jeg underskriver en dispositionserkæring, der giver Emmy ret til at opdrætte et kuld hvalpe på Jazz. På papirene bliver hun opdrætter og hvalpene vil komme til at hedde ‘Hazyland’ som kennelmærke, men hvalpene vil blive født og vokse op hjemme hos mig. De vil vokse op inde i huset og der vil blive lagt stor vægt på socialisering.

Hvalpene bliver med DKK stambog. Inden de flytter hjemmefra vil de blive øjenlyst, have fået ormekure, være vaccinerede og chippede.

Jazz løbetid forventes at blive i slutningen af februar 2015, så hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra i foråret/sommeren 2015.

8

De kommende forældre Jazz og Tiger laver Heelwork

Et svar til Hvorfor hvalpe

 1. Rosa Abelgren siger:

  Hej Helle og Emmy,
  hvor er det bare spændende! Vi er en familie fra Kbh (Brønshøj/Husum) som er meget interesserede i at følge jeres forsøg på at avle disse skønne hunde.

  Vi har længe talt om at vi snart gerne vil have hund, og allerhelst en Border Collie, da vi – især min mand, mig og vores datter – elsker deres temperament og intelligens.

  Vi er fem i familien, Min mand Peter og jeg, Rosa, samt vores tre “børn” Oscar, 20, Carl, 17 og Selma, 11.
  Vi er en meget aktiv familie, alle børn går til atletik flere gange om ugen, og både Peter og jeg løber meget, og dyrker i perioder triathlon.
  Derfor er det godt at have en hund man kan tage med i naturen. Og den er der nok af; vi har nemlig også sommerhus i det kuperede Veddinge bakker i Odsherred, ned til vandet, hvor vi også savner en god klog hund til at gå de mange ture på stranden med.

  Så vi følger med på sidelinien, og jeg tænker at vi gerne vil skrives op til en hvalp, men vi skal naturligvis lige tale sammen alle, endnu engang, inden vi helt beslutter os., da vi godt er klar over, at det kræver det ekstra at have en BC (Agility osv)

  Men spændende er det, I har vakt vores nysgerrighed!

  Med venlig hilsen

  Rosa og familie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s